Saturday, 7 May 2011

biodata bunkface

bile sebut pasal kumpulan bunkface sape yg tak kenal kan?
ok kali ni emo nak tunjukkan asal usul kumpulan
bunkface.


BIODATA SAM

#NAMA SEBENAR :Shamsul Annuar
#TEMPAT LAHIR :basildon,england
#TARIKH LAHIR :11 disember 1987
#ZODIAK :sagitarius
#ADIK-BERADIK:anak kedua daripada empat beradik

BIODATA YOUK

#NAMA SEBENAR :muhammad farouk jaafar
#TARIKH LAHIR :15 APRIL 1989
#ASAL :KUALA LUMPUR
#ZODIAK :ARIES
#ADIK-BERADIK :ANAK TUNGGAL

BIODATA PAAN

#NAMA SEBENAR :muhammad farhan hashim
#TARIKH LAHIR :24 ogos 1987
#ASAL :butterworth
#ZODIAK :virgo
#ADIK-BERADIK :anak kedua dari empat beradik

Sam dilahirkan di basildon,england tapi bila umur dia 5tahun dia
kembali ke malaysia.Anak kacukan British ini jugak berbakat untuk
diketengahkan dalam bidang komersial.

Sam mengenali youk sejak umur lapan tahun,manakala paan berkawan
dengan biak di darjah dua.

kumpulan bankface ini adalah dari cetusan akal biak yang diilhamkan dari
sebuah lagu kumpulan sum41 berjudul crazy amanda bunkface.

mengetengahkan pop punk,kumpulan ini membuat lagu bahasa english
ciptaan mereka sendiri.Namun atas cadangan paan,mereka berhasil mencipta
lagu Situasi sekadar mencuba lagu baru.

lagu revolusi menjadi single baru selepas situasi.
biarpun mendapat tawaran dari syarikat rakaman,kumpulan ini lebih selesa
bergerak sendiri.

Sam pernah bekerja di secret recipe di bukit tinggi,klang semata-mata ingin
mengumpul duit membikin album.Youk juga pernah bekerja di butik pakaian
east india dan paan bekerja di kafe siber.

tu sajelah yg aku bleh bagi.

No comments:

Post a Comment